Zomer 2020

Traditie getrouw kondigen we in de maand juli onze zomerstop aan en blikken we vooruit op wat het najaar ons zal brengen. Door de wereldwijde gezondheidscrisis die ons momenteel treft zijn een aantal van onze activiteiten reeds geschrapt en zijn we nog steeds niet zeker dat toekomstige activiteiten kunnen worden georganiseerd. We kunnen op dit ogenblik nog niet ver vooruit kijken, maar hopen iedereen te mogen verwelkomen op onze trainingen en op onze jaarlijkse open wedstrijd. We willen iedereen van onze leden bedanken voor de discipline die wordt opgebracht om zich vooraf in te schrijven en dragen van mondmasker tijdens het rijden.

Een traditionele zomer wordt het niet, daarom is reeds in mei door het bestuur beslist om geen zomerstop in te lassen. Het lokaal blijft voor het eerst in jaren onafgebroken open. Er zijn de komende maanden geen onderhoudswerken gepland. Zodat we fulltime kunnen inzetten op het beoefenen van onze hobby en iedereen een leuke en gezellige staycation kunnen garanderen.

Het lokaal zal op volgende weekends:

  • Zaterdag 25 en zondag 26 juli;
  • Zaterdag 1 en zondag 2 augustus;

geopend zijn zoals elk ander weekend, vanaf 8 augustus is de normale kalender opnieuw van toepassing.

Er worden voorlopig nog geen clubkampioenschappen georganiseerd in augustus. Voor de indoor CK’s (Pan Car en Touring) vanaf september, wordt begin september gecommuniceerd.

Voorlopig is beslist om geen publiek of externe piloten toe te laten.

Volgende regels blijven van toepassing

Lokaal

Het lokaal is enkel toegankelijk voor aangemelde piloten en lokaal verantwoordelijke. De lokaal verantwoordelijke kan deel uitmaken van het maximum toegelaten piloten/personen (= 10).

In het lokaal worden er op verschillende plaatsen ontsmettende gels voorzien. Er worden door de club ook wegwerp mondmaskers voorzien. We vragen u echter om zoveel mogelijk een eigen mondmasker mee te brengen.

Het lokaal is geopend volgens volgende openingsuren: 

  • Zaterdag: 14h-18h30
  • Zondag: 9h-12h30

Lokaal verantwoordelijke

Per trainingsdag worden één of twee lokaal verantwoordelijken aangeduid. Deze kunnen deel uitmaken van de trainingsgroep. 

Werkplaats

In de werkplaats kan er enkel op de voorbehouden plaatsen, plaats worden genomen. Er zijn 10 aangeduide plaatsen aanwezig in het lokaal. Bij aankomst gaat de piloot zijn materiaal uitladen, ontsmet zijn werktafel en plaatst zijn materiaal. Bij vertrek wordt de tafel leeggemaakt en wordt de tafel opnieuw ontsmet. 

Ook wanneer één of meerdere piloten tot éénzelfde familie behoren wordt er enkel plaatsgenomen op de daarvoor voorziene plaatsen. We vinden het spijtig dat bijvoorbeeld vader-zoon niet binnen anderhalve meter van elkaar kunnen zitten. We hebben nu een indeling gemaakt die vastligt en die geen rekening kan houden met de familiebanden. Het aantal plaatsen is beperkt tot 10. 

Trainingen

Wie wil komen trainen dient zicht vooraf aan te melden via MyRCM, er wordt per dag (zaterdag/zondag) een evenement aangemaakt op MyRCM. Trainingen worden enkel georganiseerd voor piloten die zich voor vrijdagavond hebben aangemeld en volgens de beschikbaarheid. Inschrijvingen starten steeds op woensdag vanaf 20h voorafgaand aan het weekend.

Momenteel wordt er gestart met 10 piloten die zich kunnen aanmelden voor trainingen. Na evaluatie en een nieuwe risico analyse kan dit worden herzien. Er wordt naast een aanmeldingslijst ook een reservelijst aangelegd. Bij afmelden van een piloot wordt de eerste volgende piloot toegelaten.

Enkel leden worden toegelaten. Niet leden zullen worden verwijderd uit het evenement.

Training op indoor circuit

Bij gebruik van het indoor circuit mogen er maximum vier wagens/piloten op het circuit aanwezig zijn. De piloten nemen positie in op het podium met de nodige afstand van elkaar. Iedere piloot is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van zijn/haar wagen op het circuit voor, tijdens en na de training. Andere personen op het circuit zijn niet toegelaten.

Training op outdoor circuit

Bij gebruik van het outdoor circuit mogen er maximum vier wagens/piloten op het circuit aanwezig zijn. De piloten nemen positie in op het podium met de nodige afstand van elkaar. Iedere piloot is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van zijn/haar wagen op het circuit voor, tijdens en na de training. Andere personen op het circuit zijn niet toegelaten.

De zone voor het podium mag niet worden gebruikt als verzamelplaats of voor mecaniciens. In deze zone mag er niemand aanwezig zijn. 

Bezoek

Tijdens de trainingen zijn er geen bezoekers toegelaten. Enkel de aangemelde piloten worden toegelaten in het lokaal. 

Bij gebruik van het outdoor circuit kunnen bezoekers op een veilige afstand de training volgen. 

Bar

Bestellingen worden door de lokaal verantwoordelijke of de voorziene bar verantwoordelijke opgenomen en tot aan uw tafel gebracht. Er zijn tijdelijk geen croque monsieurs of droge worsten beschikbaar. Enkel voor verpakte voedingsmiddelen worden verkocht.

Het spreekt voor zich dat de bar verantwoordelijk voldoende zijn/haar handen wast.

Vanaf 25 juli kan elektronisch worden betaald met de Bancontact-Payconiq app.

Sanitair

Het sanitair mag maar door één persoon tegelijkertijd worden betreden.

Opbouw buiten circuit

Enkel bij goed weer en wanneer het polyvalent terrein is gereserveerd. 

Om de opbouw van het buitencircuit veilig te doen verlopen, wordt het circuit door drie MRCZ verantwoordelijken opgebouwd en nadien opnieuw terug afgebroken. Tijdens deze periode mogen er geen andere personen aanwezig zijn op het outdoor circuit. De MRCZ verantwoordelijken dragen gedurende de opbouw een mondmasker en handschoenen.

Social Distancing

Bewaar ten allen tijde een veilig afstand tussen uzelf en anderen. Wanneer er geen veilige afstand in acht kan worden genomen, gelieve dan een mondmasker op te zetten.

Wie ziek is blijft thuis voor uzelf en vooral voor de anderen rondom u.

We danken iedereen voor de medewerking. Zorg voor elkaar en bewaar afstand!