Belgisch Kampioenschap Zwevegem 2022

Op zondag 4 september 2022, organiseert Miniatuur Racing Club Zwevegem (MRCZ) vzw een manche voor het Belgisch Kampioenschap telegeleide wagens. De manche te Zwevegem is de voorlaatste tellend voor het Belgisch Kampioenschap van 2022.

MRCZ wordt omschreven als één van de meest technische circuits van het volledige BK. Daarnaast is het MRCZ buiten circuit geen permanent circuit en is er ook minder grip dan op een permanent circuit. Dat maakt het voor de piloten nog veel moeilijker om hun wagen af te stellen.

Het Belgisch Kampioenschap wordt gereden in drie klassen:

  • Fun: deze klasse is bedoelt voor jongeren en oudere piloten. In deze klasse vinden we een mix van jong en oud. Om de jongere deelnemers te ondersteunen, wordt enkel voor hen een officieel klassement bijgehouden.
  • Stock: hier rijden alle wagens met de dezelfde motor, doordat iedereen met dezelfde motor rijdt zal je ook een deelnemers veld zien dat dicht bij elkaar rijdt.
  • Fronti: deze klasse wordt gereden met voorwiel aangedreven wagens.

Voor MRCZ, komen er negen piloten aan de start. MRCZ vaardigt in de Fun klasse tevens ook het grootst aantal piloten af (volgens klassement):

  • Sven Leersnijder
  • Jurgen Degryze
  • Thierry Baekeland
  • Rony Claeys
  • Dieter Stock

In de Stock klasse vinden we Niels Degryze, Rico Claeys, Christophe Libeer en Patrick Room terug. Niels eindigde op één manche na, al telkens op het podium en wil in Zwevegem zijn derde positie in het klassement verstevigen.

Op zaterdag (vanaf 10h tot 19h) kan er door de piloten vrij getraind worden. Op zondag (start eerste reeks om 10h) wordt er dan geraced tegen de klok. ’s voormiddags kwalificeren de piloten zich, in de namiddag worden de finales verreden. De prijsuitreiking wordt zondag verwacht rond 17h.

Zowel op zaterdag als zondag is het publiek gratis welkom.

Vragen of bijkomende informatie via contactformulier van onze website.