MRCZ

Wij zijn een RC club die met elektrisch aangedreven telegeleide wagens rijden. Sinds 1985 hebben wij een vast onderkomen in het Ontmoetingscentrum De Brug, Zwevegem, Zuid-West-Vlaanderen, België. Wij beschikken, als één van de weinige clubs over een permanent indoor circuit van 8x25 meter. Het indoor circuit is opgebouwd met naadvilt tapijt. Wij werken niet met een vaste layout, iedere maand wordt een nieuwe layout gebouwd. Op die manier dien je als piloot steeds de wagen opnieuw af te stellen en blijf je niet eindeloos rijden op hetzelfde circuit. In de zomermaanden bieden wij onze leden ook aan om buiten (outdoor) te rijden. Hiervoor is voor ons lokaal een podium gebouwd. Hier wordt minder gevarieerd in de verschillende layouts. Desondanks bieden de verschillende outdoorcircuits je enkele stevige uitdagingen aan. Als club beschikken wij over rijklare demo wagens, met deze wagens kan u kennismaken met de hobby.

Wat doen we?

Wagens

Club voor telegeleide wagentjes. Onze leden rijden vooral met 1/10 Touring of 1/12 Pan Car. Alle wagens die bedoeld zijn voor een vlakke ondergrond kunnen worden gebruikt op ons indoor circuit.

Buggy wagens worden niet toegelaten op het indoor circuit.

Club races

Organisatie van Touring en Pan Car clubkampioenschappen (enkel MRCZ-leden)

Jaarlijks Internationale open wedstrijd

Inrichter manche Belgisch Kampioenschap

Manche Belgium TamiyaCup

 

Bar

De werkplaats loopt naadloos over in onze cafetaria. Verschillende dranken zowel alcoholisch als non-alcoholisch zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen. Voor de kleine hongertjes zijn er chips en croque monsieurs verkrijgbaar.

Werkplaats

Zowel in 's zomers als in de winter kan er in de beste omstandigheden worden gesleuteld aan de wagens.

De werkplaats is voorzien van tafels en stoelen voor 30 piloten. Bij wedstrijden wordt deze capaciteit uitgebreid tot het gewenst aantal piloten.

Alle faciliteiten zoals elektriciteit en perslucht zijn voorhanden.

Hulp

Verschillende van onze leden hebben meer dan 10 jaar ervaring. Zij weten als geen ander wat er leeft en hoe je bepaalde zaken kan verbeteren. Kom gerust eens langs.

Tracks

Permanent indoor circuit "ETS"-tapijt 8x25m geregelde tijdstippen nieuwe layout

Outdoor circuit