Corona september 2020

Sinds 1 september zijn een aantal wijzigingen aangebracht aan de corona maatregelen in de gemeente Zwevegem. De registratieplicht is uitgebreid van horeca naar sport activiteiten. Hierdoor moet het systeem van registratie nog stricter worden opgevolgd aangezien wij als club in beide categorieën vallen. Het huidige systeem met inschrijvingen via MyRCM worden tot nader order aangehouden.

Daarnaast worden volgende zaken met onmiddellijke ingang van toepassing:

  • Het dragen van een mondmasker is vanaf heden niet meer nodig aan de werktafel;
  • Verplichte registratie van iedereen die komt rijden, wie niet op voorhand is aangemeld kan niet rijden;
  • Clubwedstrijden worden niet meer georganiseerd in 2020;

Wijzelf vinden de maatregelen soms zinloos, maar indien dit op afzienbare tijd een volledige hervatting van onze activiteiten omvat dan kunnen wij deze enkel maar toejuichen.

Lees ook zorgvuldig volgende regels.

Lokaal

Het lokaal is enkel toegankelijk voor aangemelde piloten en lokaal verantwoordelijke. De lokaal verantwoordelijke kan deel uitmaken van het maximum toegelaten piloten/personen (= 10). 

In het lokaal worden er op verschillende plaatsen ontsmettende gels voorzien. Er worden door de club ook wegwerp mondmaskers voorzien. We vragen u echter om zoveel mogelijk een eigen mondmasker mee te brengen.

Het lokaal is geopend volgens volgende openingsuren: 

  • Zaterdag: 14h-18h30
  • Zondag: 9h-12h30

Lokaal verantwoordelijke

Per trainingsdag is er één lokaal verantwoordelijke, deze kan deel uitmaken van de groep van 10. Wanneer deze geen deel uitmaakt van de groep van 10 dan wordt deze persoon apart geregistreerd.

Werkplaats

In de werkplaats kan er enkel op de voorbehouden plaatsen, plaats worden genomen. Er zijn 10 aangeduide plaatsen aanwezig in het lokaal. Bij aankomst gaat de piloot zijn materiaal uitladen, ontsmet zijn werktafel en plaatst zijn materiaal. Bij vertrek wordt de tafel leeggemaakt en wordt de tafel opnieuw ontsmet. 

Ook wanneer één of meerdere piloten tot éénzelfde familie behoren wordt er enkel plaatsgenomen op de daarvoor voorziene plaatsen. We vinden het spijtig dat bijvoorbeeld vader-zoon niet binnen anderhalve meter van elkaar kunnen zitten. We hebben nu een indeling gemaakt die vastligt en die geen rekening kan houden met de familiebanden. Het aantal zitplaatsen is beperkt tot 10. 

Trainingen

Wie wil komen trainen dient zicht vooraf aan te melden via MyRCM, er wordt per dag (zaterdag/zondag) een evenement aangemaakt op MyRCM. Trainingen worden enkel georganiseerd voor piloten die zich de avond voor de training hebben aangemeld en volgens de beschikbaarheid. Inschrijvingen starten steeds op woensdag vanaf 20h voorafgaand aan het weekend.

Er wordt naast een aanmeldingslijst ook een reservelijst aangelegd. Bij afmelden van een piloot wordt de eerste volgende piloot toegelaten.

Wie zich inschrijft reserveert zijn/haar plaats voor de volledige duur van de opening van het lokaal. De plaats kan niet worden ingenomen door een andere piloot. Een tijdslot kan op één middag/ochtend niet meerdere malen worden gebruikt.

Enkel leden worden toegelaten. Niet leden zullen worden verwijderd uit het evenement.

Training op indoor circuit

Bij gebruik van het indoor circuit mogen er maximum vier wagens/piloten op het circuit aanwezig zijn. De piloten nemen positie in op het podium met de nodige afstand van elkaar. Iedere piloot is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van zijn/haar wagen op het circuit voor, tijdens en na de training. Andere personen op het circuit zijn niet toegelaten.

Training op outdoor circuit

Bij gebruik van het outdoor circuit mogen er maximum vier wagens/piloten op het circuit aanwezig zijn. De piloten nemen positie in op het podium met de nodige afstand van elkaar. Iedere piloot is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van zijn/haar wagen op het circuit voor, tijdens en na de training. Andere personen op het circuit zijn niet toegelaten.

De zone voor het podium mag niet worden gebruikt als verzamelplaats of voor mecaniciens. In deze zone mag er niemand aanwezig zijn. 

Bezoek

Tijdens de trainingen zijn er geen bezoekers toegelaten. Enkel de aangemelde piloten worden toegelaten in het lokaal. 

Bij gebruik van het outdoor circuit kunnen bezoekers op een veilige afstand de training volgen. 

Bar

Bestellingen worden door de lokaal verantwoordelijke of de voorziene bar verantwoordelijke opgenomen en tot aan uw tafel gebracht. Er zijn tijdelijk geen croque monsieurs of droge worsten beschikbaar. Enkel voor verpakte voedingsmiddelen worden verkocht.

Het spreekt voor zich dat de bar verantwoordelijke voldoende zijn/haar handen wast.

Sanitair

Het sanitair mag maar door één persoon tegelijkertijd worden betreden.

Opbouw buiten circuit

Enkel bij goed weer en wanneer het polyvalent terrein is gereserveerd. 

Om de opbouw van het buitencircuit veilig te doen verlopen, wordt het circuit door drie MRCZ verantwoordelijken opgebouwd en nadien opnieuw terug afgebroken. Tijdens deze periode mogen er geen andere personen aanwezig zijn op het outdoor circuit. De MRCZ verantwoordelijken dragen gedurende de opbouw een mondmasker en handschoenen.

Social Distancing

Bewaar ten allen tijde een veilig afstand tussen uzelf en anderen. Wanneer er geen veilige afstand in acht kan worden genomen, gelieve dan een mondmasker op te zetten.

Wie ziek is blijft thuis voor uzelf en vooral voor de anderen rondom u.

De hygiënemaatregelen blijven essentieel. Dat betekent:

  • Handen wassen, geen handen geven.
  • De activiteiten vinden het liefst buiten plaats, als dat niet kan, moet de ruimte voldoende geventileerd worden
  • Neem extra voorzorgsmaatregelen voor mensen in de risicogroep
  • Afstandsregels blijven van toepassing, behalve voor mensen uit uw eigen huishouden, uw uitgebreide bubbel en kinderen jonger dan 12

 

We danken iedereen voor de medewerking. Zorg voor elkaar en bewaar afstand!