Herstart werking MRCZ

Beste leden,

Voor het eerst sinds 17 oktober mogen we opnieuw onze deuren openen. We zijn blij dat we na 10 lange maanden opnieuw de deuren mogen openen.

We herstarten tijdens het weekend van 12-13 juni onze wekelijkse werking. Met een minimum capaciteit en onderstaande regels.

Wie zijn/haar lidgeld had voldaan in 2020, is automatisch ook lid voor 2021.

Wij zelf als club zijn onderhevig aan verschillende regels enerzijds horeca, anderzijds (indoor)sport. We doen ons best om alles zo correct en zo goed als mogelijk te laten verlopen.

Lokaal

Het lokaal is enkel toegankelijk voor aangemelde piloten en lokaal verantwoordelijke. De lokaal verantwoordelijke kan deel uitmaken van het maximum toegelaten piloten/personen (= 10).

In het lokaal worden er op verschillende plaatsen ontsmettende gels voorzien. Er worden door de club ook wegwerp mondmaskers voorzien. We vragen u echter om zoveel mogelijk een eigen mondmasker mee te brengen. Er wordt verwacht dat u een mondmasker opzet bij het betreden van het lokaal tot u op uw plaats zit.

Het lokaal is geopend volgens volgende openingsuren: 

  • Zaterdag: 14h-18h30
  • Zondag: 9h-12h30

Lokaal verantwoordelijke

Per trainingsdag worden één of twee lokaal verantwoordelijken aangeduid. Deze kunnen deel uitmaken van de trainingsgroep. 

Werkplaats

In de werkplaats kan er enkel op de voorbehouden plaatsen, plaats worden genomen. Er zijn 10 aangeduide plaatsen aanwezig in het lokaal. Bij aankomst gaat de piloot zijn materiaal uitladen, ontsmet zijn werktafel en plaatst zijn materiaal. Bij vertrek wordt de tafel leeggemaakt en wordt de tafel opnieuw ontsmet. 

Ook wanneer één of meerdere piloten tot éénzelfde familie behoren wordt er enkel plaatsgenomen op de daarvoor voorziene plaatsen. We vinden het spijtig dat bijvoorbeeld vader-zoon niet binnen anderhalve meter van elkaar kunnen zitten. We hebben nu een indeling gemaakt die vastligt en die geen rekening kan houden met de familiebanden. Het aantal plaatsen is beperkt tot 10. 

Trainingen

Wie wil komen trainen dient zicht vooraf aan te melden via MyRCM, er wordt per dag (zaterdag/zondag) een evenement aangemaakt op MyRCM. Trainingen worden enkel georganiseerd voor piloten die zich voor vrijdagavond hebben aangemeld en volgens de beschikbaarheid. Inschrijvingen starten steeds op woensdag vanaf 20h voorafgaand aan het weekend.

Momenteel wordt er gestart met 10 piloten die zich kunnen aanmelden voor trainingen. Na evaluatie en een nieuwe risico analyse kan dit worden herzien. Er wordt naast een aanmeldingslijst ook een reservelijst aangelegd. Bij afmelden van een piloot wordt de eerste volgende piloot toegelaten.

Enkel leden worden toegelaten. Niet leden zullen worden verwijderd uit het evenement.

Training op indoor circuit

Bij gebruik van het indoor circuit mogen er maximum vier wagens/piloten op het circuit aanwezig zijn. De piloten nemen positie in op het podium met de nodige afstand van elkaar. Iedere piloot is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van zijn/haar wagen op het circuit voor, tijdens en na de training. Andere personen op het circuit zijn niet toegelaten.

Training op outdoor circuit

Bij gebruik van het outdoor circuit mogen er maximum vier wagens/piloten op het circuit aanwezig zijn. De piloten nemen positie in op het podium met de nodige afstand van elkaar. Iedere piloot is zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van zijn/haar wagen op het circuit voor, tijdens en na de training. Andere personen op het circuit zijn niet toegelaten.

De zone voor het podium mag niet worden gebruikt als verzamelplaats of voor mecaniciens. In deze zone mag er niemand aanwezig zijn. 

Bezoek

Tijdens de trainingen zijn er geen bezoekers toegelaten. Enkel de aangemelde piloten worden toegelaten in het lokaal. 

Bij gebruik van het outdoor circuit kunnen bezoekers op een veilige afstand de training volgen. 

Bar

Bestellingen worden door de lokaal verantwoordelijke of de voorziene bar verantwoordelijke opgenomen en tot aan uw tafel gebracht. Er zijn tijdelijk geen croque monsieurs of droge worsten beschikbaar. Enkel voor verpakte voedingsmiddelen worden verkocht.

Het spreekt voor zich dat de bar verantwoordelijk voldoende zijn/haar handen wast.

Sanitair

Het sanitair mag maar door één persoon tegelijkertijd worden betreden.

Social Distancing

Bewaar ten allen tijde een veilig afstand tussen uzelf en anderen. Wanneer er geen veilige afstand in acht kan worden genomen, gelieve dan een mondmasker op te zetten.

Wie ziek is blijft thuis voor uzelf en vooral voor de anderen rondom u.

 

We danken iedereen voor de medewerking. Zorg voor elkaar en bewaar afstand!